Agder:

eN REGION FOR FREMTIDEn

Arendal og Agder kan vi vise til en stolt industrihistorie. Vi har utmerket oss både nasjonalt og i verden innen både innovasjon og med vårt fokus på bærekraftig omstilling og vår tilgang på grønn og miljøvennlig energi.

Vi har gode ordninger for forskning og utvikling og en infrastruktur som i de senere årene er betydelig utviklet. Med kort vei til Europa ligger alt til rette for at industrien i regionen vil ha gode vilkår fremover.

Allikevel er det viktigste i enhver industri menneskene og i Agder har vi en kompetent befolkning med gode utdannelser.

Vi har snakket med noen av disse menneskene om deres refleksjoner rundt Agder som bosted, arbeidsmarked, fremtidens jobber og hva de mener er de store fordelene med å være en del av vår landsdel. Hør hva de sier i vår rekke av portretter med kompetente og reflekterte unge mennesker som har valgt å bosette seg og bygge karriere i Agder.

Tilflytter, utflytter, tilbakeflytter

Kan man finne den gode balansen mellom familie, fritid, ambisjoner og karriere i Agder? Christian Kallevig Arnesen har bygget seg opp et navn innen finans og forvaltning i Oslo og han frekventerer i Finansavisen med gode råd om formuesforvaltning for både private og holdingselskap.

Nå har Arnesen flyttet fra storbyen og tilbake til Arendal med sin kone og to barn. Med et Kallevig som mellomnavn og den sterke familiehistorien i Arendal lå det kanskje i kortene at Arnesen måtte flytte hjem på et tidspunkt? Hør han reflektere rundt etableringen av Morrow Batteries, hans barns fremtid og hans tanker om kommunens forpliktelse til det grønne skiftet. 

Agder – En del av det grønne skiftet

Karen Landmark visste tidlig hva hun ville jobbe med, og tok en utdannelse for å få en stilling på GRID-Arendal. I dag leder hun mye av arbeidet i Greenstat sin satsing på å introdusere nye energiformer i samfunnet. Hun er en av de som skal hjelpe samfunnet med overgangen til en ny grønn økonomi.

Hør Karen reflektere over Agders i dette store og utfordrende puslespillet. Kan en «liten plass» som Agder utgjøre noen forskjell og ha noen fordeler når det kommer til den nye grønne økonomien?

En region med unike muligheter for den internasjonale kompetansen

Dr. Alireza Borhani og Parvaneh Sharshar kunne begge velge på øverste hylle av gode stillinger rundt om i hele verden. Likevel valgte de å bosette seg i Agder fremfor storbyer i Asia, Europa og USA.

Hva gjør at høykompetente spesialister velger Agder fremfor New York, Silicon Valley eller Singapore? Ser de muligheter og verdier vi som har vokst opp her ikke får med oss – og hvilken rolle tenker de Agder har fremover i møte med en global verden som konkurrerer om de beste hodene? (English langue)

Fremtidens arbeidskraft finnes i agder

Aksess bemanning, som leverer bemannings- og rekrutteringsløsninger, gleder seg over at Morrow Batteries skal etablere seg i Arendal, og at de planlegger en produksjon med opp mot 2500 ansatte. En slik satsning vil ikke bare påvirke utdanningsløp og tilflytning av nye mennesker – men den vil også skape vekst i andre nye tilstøtende næringer i årene som kommer.

Hør Gry Knutsen, Linn Sandnes og Nora Holst reflektere rundt tiden vi går inn i og etableringen som kommer akkurat i tide til å endre arbeidsmarkedet fra Oljeeventyret Norge til en grønn fremtid.